Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15sep13


Homs: "No serem ingenus i no admetrem dilacions en el calendari"


El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat aquest diumenge que la resposta que ha donat Mariano Rajoy a la carta d'Artur Mas "no és la resposta que el govern i el president" esperaven. En paraules d'Homs: "Esperàvem una resposta com la que David Cameron va fer davant la demanda d'Escòcia, és a dir, d'entendre i acceptar la majoria a favor del dret a decidir i procedir a una negociació oberta que permetés fixar la data i la pregunta de la consulta i assumir les seves conseqüències".

I no només això, sinó que el govern considera que "tampoc és la resposta al que el poble de Catalunya ha expressat de manera massiva al carrer i a les urnes, on va votar en un sentit molt clar: que volia ser consultat, volia votar i decidir".

Dit això, Homs ha remarcat que el principi de legalitat ha estat sempre el nord del govern i del Parlament de Catalunya. I, per això, persistiran en els arguments legals que permeten que el poble de Catalunya sigui consultat. "Creiem, però, que el problema no és legal, el problema no està aquí, hi ha un problema de voluntat política. Hem detectat fins a cinc maneres de fer-ho legalment", ha apuntat.

Per tant, segons Homs, el govern explorarà aquest diàleg que s'ofereix des de Madrid, però alerta: "No serem ingenus i no admetrem dilacions en el calendari". El conseller de la Presidència ha insistit així que el calendari es manté. "Ha estat un calendari anticipat amb molt de temps. Ningú pot dir que l'hem improvisat o precipitat, tothom el coneix", ha argumentat.

En aquest sentit, Homs ha anunciat que el govern mantindrà contactes amb els diferents grups parlamentaris per poder posar les bases necessàries per fer la consulta l'any 2014.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 15sep13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 16Sep13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.