Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16sep13


Almunia diu que una Catalunya independent quedaria fora de la UE


El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, s'ha mostrat aquest dilluns contundent sobre el futur de Catalunya a la UE si s'independitza d'Espanya: "La part segregada no és membre de la UE".

En una conferència al Cidob sota el títol "l'aposta per Europa", ha assenyalat la seva estimació per Catalunya, i ha instat al Govern central i al català a tractar el futur polític "en una taula cara a cara i amb el cap fred" en comptes de per carta.

El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, que ha acudit com a oient a l'acte, ha dit a la premsa que les declaracions d'Almunia són una "lectura jurídica" estricta, però hi ha casos on s'està negociant, com l'escocès, i no creu que acabi amb Escòcia fora de la UE, i interpreta que el mateix es pot aplicar per Catalunya.

Almunia ha fet declaracions contradictòries sobre l'encaix europeu d'un nou estat català. L'octubre de 2012 va assegurar que "no és honest dir de manera taxativa" que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. Unes setmanes més tard va rectificar les seves pròpies paraules i va assegurar que els estats membres tindrien dret a vetar l'entrada del nou estat al club europeu.

[Font: Ara, Barcelona, 16sep13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 18Sep13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.