Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16sep13


Lituània diu ara que es va malinterpretar el seu suport a l'autodeterminació de Catalunya


Lituània fa marxa enrere en el seu suport a l'autodeterminació de Catalunya. En un comunicat emès aquest matí de dilluns, el ministeri d'Afers Exteriors lituà ha manifestat la seva "preocupació" per la interpretació "tendenciosa i errònia" que els mitjans de comunicació catalans van fer "de la posició lituana sobre Catalunya". El comunicat arriba després que l'ambaixadora del país bàltic s'hagi reunit aquest matí amb el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo.

"Estem orgullosos del camí que el poble de Lituània va fer cap a la independència i de la Via Bàltica, que va unir tres nacions amb l'aspiració de posar fi a l'ocupació soviètica", diu l'escrit. Tanmateix, el comunicat destaca que "no és correcte i no es pot comparar" l'ocupació soviètica dels països bàltics amb la situació entre Catalunya i l'estat espanyol. "Espanya és un país democràtic, un membre de la Unió Europea, el nostre soci proper a la UE i a l'OTAN", remarca el comunicat.

"Tots els assumptes domèstics [d'Espanya] han de ser solucionats segons les mesures democràtiques i legals que hi ha al país, respectant la Constitució", diu l'escrit, que segueix: "Lituània valora especialment la cooperació bilateral i multilateral amb Espanya. Esperem que les publicacions tendencioses no afectin al nostre enteniment i a les nostres relacions".

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, ha rebut durant vint minuts l'ambaixadora lituana, Audra Plepyté, aquest dilluns al Palau de Santa Cruz, seu del Ministeri, per comunicar-li la protesta oficial de l'executiu espanyol per les manifestacions a l'ACN del seu primer ministre, Algirdas Butkevicius -president de torn de la UE- en suport al dret de Catalunya a l'autodeterminació.

[Font: Ara, Barcelona, 16sep13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 18Sep13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.