Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

13oct13


El Procés Constituent es proposa construir "la República Catalana del 99%"


El Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveras es proposa construir "la República Catalana del 99%". És la nova campanya que s'ha donat a conèixer en l'acte central del Procés, que s'ha celebrat aquest matí a les Fonts de Montjuïc de Barcelona. "L'1% es beneficia de la situació i l'altre 99% en pateix les conseqüències", ha explicat l'economista Arcadi Oliveras. El Procés Constituent compta a dia d'avui amb un total de 45.000 adhesions i unes 90 assemblees locals. L'acte central ha durat unes tres hores i ha comptat amb la presència d'artistes com Gerard Quintana, Tortell Poltrona o Lídia Pujol.

"Estem eufòrics i satisfets", explicava Arcadi Oliveras a la finalització de l'acte central del Procés Constituent, que s'ha celebrat a les Fonts de Montjuïc de Barcelona. L'economista i pacifista ha recordat que aquest moviment vol "agrupar forces de gent disconforme amb una situació política i social que no ens agrada". L'objectiu és "arribar a les eleccions del 2016 amb una candidatura única per tenir majoria i transformar les coses".

"Construïm la República Catalana del 99%"

"Construïm la República Catalana del 99%" és la nova campanya del projecte d'Oliveras i Forcades. "L'1% de la població es beneficia de la situació actual i l'altre 99% en pateix les conseqüències", ha recordat Oliveras. "Plantegem aquesta campanya per establir continguts sòlids i estendre el Procés com una taca d'oli", ha afegit

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, la monja benedictina Teresa Forcades ha assegurat que a partir d'ara s'obre la fase de consolidació del Procés. Forcades ha explicat que "si hi ha una majoria social que vol dir prou, hem d'articular un instrument polític perquè aquest prou no sigui només testimonial i verbal, sinó que sigui transformador".

El manifest del Procés Constituent subratlla que l'objectiu es "iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles, per tal de bastir una nova eina plural i diversa i articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l'objectiu de defensar la convocatòria d'una Assemblea Constituent per definir quin nou model d'estat i d'ordenació sòcio-econòmica volem".

En el text, Forcades i Oliveras deixen clar que no es presentaran a les eleccions, sinó que contribuiran a "la creació de la candidatura unitària".

[Source: El Punt Avui, Barcelona, 13oct13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 14Oct13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.