Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17oct13


Angus Mitchell: "Catalunya inspirava els pares de la independència irlandesa"


Durant vint anys, Angus Mitchell ha estudiat la figura de Roger Casement, ferm crític dels estralls que l'imperialisme va causar a l'Àfrica i a Amèrica i un dels pares de l'independentisme irlandès. Un sentiment va portar-lo a l'altre

Què va inspirar-lo, de Catalunya?

Catalunya era una petita nació exemplar a Europa, amb el seu idioma i la seva ànima nacionalista. Casement volia el mateix per a Irlanda. Va visitar Barcelona l'octubre del 1900 i va escriure sobre l'experiència. Va veure una òpera de Wagner, un partit de futbol i va veure una corrida de toros. La va descriure com "un exemple de mala carnisseria". Per sort, ho heu prohibit.

Què n'opina vostè del procés?

He treballat molt els nacionalismes culturals de finals del XIX i principis del XX. Tot el poder és local i si no comptes amb un govern local fort i efectiu, és com si no en tinguessis. Casement creia que els grans sistemes de poder federal poden ser opressius en aquest sentit. Crec que hauria estat un gran defensor de la independència catalana. El que Catalunya ha fet amb el seu llenguatge, com ha definit la seva identitat autonòmica a través del català és un exemple per a les nacions petites d'arreu. És inevitable admirar aquest lloc.

[Font: ARA, Barcelona, 17oct13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Oct13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.