Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15des13


El simposi històric de l'IEC tanca tres dies de reflexions


El sociòleg Salvador Cardús va tancar ahir el polèmic simposi que l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va realitzar des de dijous per reflexionar sobre el procés català, sota el títol Espanya contra Catalunya. Cardús va atribuir, en la seva conferència, l'auge de l'independentisme a les "estratagemes d'humiliació" que, al seu entendre, la política espanyola ha emprat contra la nació catalana des de finals del 2005. Aquestes estratègies, impulsades per sectors polítics espanyols, tant del PP com del PSOE, el que han fet és "despertar l'independentisme", segons va dir.

Jaume Sobrequés, director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, que va organitzar les jornades, es va referir en el mateix acte a la polèmica que va suscitar el títol del simposi, que van portar a la fiscalia els tres partits unionistes (PP, C's i UPD), que consideren que el que s'ha fet és incitar a l'odi contra l'Estat espanyol. En la seva intervenció, va dir que, després de tres dies de reflexions, queda clar que el que s'ha dut a terme és una anàlisi "seriosa i rigorosa" de quina és la realitat de les relacions entre els dos territoris i que, per tant, el títol era "absolutament encertat". Es va referir als qui han intentat "blasmar fins a un intent fracassat d'humiliació tant les persones com les institucions" responsables de l'organització. "Visca la història rigorosa i científica!", va concloure.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 15des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.