Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15des13


L'alta velocitat estrenyerà lligams entre Barcelona i les ciutats d'Occitània


El TAV que surt de Barcelona-Sants a les 09.20 h del matí i arriba quasi a les quatre de la tarda a l'estació de Lió, a París, pararà a les 11.25 h a Narbona, a les 12.18 h a Montpeller i a les 12.49 h a Nimes. Els cinc trens AVE que sortiran de Barcelona i arribaran a França pararan a les ciutats occitanes més importants. Cada tren tindrà una capacitat de 375 persones. Barcelona i Narbona, per posar només un exemple, estaran separades per dues hores.

Els experts en turisme estan convençuts que Narbona, Montpeller i Nimes, igual que les altres ciutats mitjanes d'Occitània on pararà el TAV que ve de Barcelona, com ara Carcassona, Tolosa i Marsella, seran en poc temps un destí turístic de primer ordre per als catalans. Igualment, els habitants d'aquestes ciutats s'espera que siguin més assidus a Barcelona, ja que la distància en temps s'escurçarà molt i els preus són assequibles (el trajecte Barcelona-Tolosa, que dura 3 hores, per exemple, es pot comprar a partir de 39 euros).

Sector satisfet

"Estem molt contents. La inauguració del TAV de Barcelona a París, tot i que arriba tard, és una gran notícia. Puc confirmar que tenim moltes reserves fetes i que la gent té moltes ganes d'agafar aquest tren", explica Martí Serrate, copresident de l'Associació Catalana d'Agències de Viatge especialitzades i director general de Julià Tours. Per Serrate, entre els principals destins destacarà la ciutat de Montpeller, porta d'entrada de la zona de la Camarga, d'una gran bellesa natural i amb molta tradició per als catalans.

Fonts del sector, però, creuen que serà més l'interès dels catalans per agafar el tren per anar a aquestes ciutats occitanes que l'interès dels ciutadans de l'Estat francès a usar aquest mitjà per venir aquí, tenint en compte que a l'Estat francès hi ha molta tradició de viatjar en cotxe i caravana i aquest és el principal sistema de transport que fan servir per venir a casa nostra. A la ciutat de Barcelona, el sector considera que l'augment de turistes gràcies al tren d'alta velocitat serà poc perceptible, ja que des de París es continuarà agafant massivament l'avió i, des de les ciutats del mig, el vehicle particular.

Agències de viatges i el sector turístic, tant de Catalunya com de l'Estat francès, però, ja han engegat campanyes per promocionar aquesta nova zona que neix amb aquesta connexió ferroviària.

[Font: Per Mireia Rourera, El Punt Avui, Barcelona, 15des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.