Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14des13


Junqueras: "Mai havíem arribat tan lluny, ni sigut tants ni tingut tanta força"


El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha proclamat aquest dissabte a la tarda davant més de 4.000 persones a l'acte Votar és democràcia al Fòrum que l'independentisme a Catalunya "mai havia arribat tan lluny, ni sigut tanta gent ni tingut tanta força" després de fixar la data i la pregunta per la consulta sobiranista del 9 de novembre.

Amb la veu entretallada per l'emoció, ha admès que era "complicat arribar a l'acord" entorn la pregunta i que no estava gens clar fa només uns dies i per això ara cal "aprofitar l'oportunitat extraordinària". Ha refusat el discurs de la "por" que arriba des d'Espanya i afirmat que quan l'Estat espanyol enlloc de fer ofertes o seduir no fa altra cosa que amenaçar "converteix independència en un sinònim de democràcia". "Hi ha més demòcrates que independentistes i cada cop que ens amenacen i ens diuen que no podem votar ens cohesionen", ha indicat.

"Nosaltres ara hem de dir que sabrem ocupar el nostre lloc davant de les urnes", ha manifestat. I per fer-ho els partits catalans han triat una pregunta que, segons ell, és "millor, molt millor" que la que volia inicialment ell i ERC que no era doble. "És millor encara que sigui perquè som molts més a defensar-la", ha explicat posant en valor la unitat aconseguida entre els republicans, CiU, ICV i la CUP. "La foto de tots junts allà, a Palau i amb el president és una força extraordinària que hem de preservar".

I davant les urnes els líders catalans han de fer campanya junts per guanyar: "Els que hi érem no som rivals, sinó que som companys i som amics amb totes les diferències legítimes que vulgueu", ha afirmat abans d'acabar el seu discurs amb un "guanyarem!" i crits d'independència a l'escenari acompanyat només de la secretària general del partit, Marta Rovira, i els representants de la societat civil i artistes que avui han volgut donar suport als republicans.

[Font: Par Feeran Casas, Roger Cugas, ARA, Barcelona, 14des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.