Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14des13


Junqueras: "Mai havíem arribat tan lluny"


Bany de masses dels republicans aquest dissabte al vespre a l'auditori del Fòrum de Barcelona. Més de 4.000 persones han seguit el programa d'un acte que s'ha allargat durant gairebé dues hores sota el lema Votar és la via i que el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha repetit per activa i per passiva durant la seva intervenció. "Mai havíem arribat tan lluny, mai tan endavant, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tant força", ha sentenciat Juqueras.

"Quan l'estat respon dient que no ens deixaran votar, converteix la independència en sinònim de democràcia", ha sentenciat. "Les seves amenaces són una oportunitat extraordinària, ens cohesionen", ha dit el líder republicà. Emocionat i amb la veu trencada, Junqueras ha qualificat "de camarades i companys; i no rivals" les forces polítiques que han tancat un acord per la data i la pregunta de la consulta. "Estic convençut que la pregunta que tenim és molt millor que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts a defensar-la".

Junqueras ha respost a la negativa del govern espanyol a celebrar la consulta. La Moncloa creu "que amenaçant desincentiven, però les amenaces són una oportunitat extraordinària", ha apuntat el líder republicà. "Ens responen dient que no ens deixaran votar i per tant l'estat espanyol converteix la independència en sinònim de democràcia", ha etzibat.

En aquest sentit, ha llençat també un avís al govern de Madrid, que ara per ara és "una fàbrica d'independentistes". "A qui pot tranquil·litzar que et neguin el dret més bàsic, el dret a votar, a ser ciutadans?", s'ha preguntat. Per això Junqueras ha recordat al govern Rajoy que l'opció independentista és àmplia però que n'hi ha "molts més" de demòcrates.

La pregunta "és millor del que la plantejàvem nosaltres"

Per Junqueras, el repte de consensuar una pregunta s'ha superat "amb nota extraordinària". "Estic convençut que la pregunta que tenim és molt millor de que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts a defensar-la: tots junts i barrejats és una força extraordinària", ha sentenciat.

Per tot plegat ha fet una crida a "preservar" la unitat, el segon "repte" que té ara la societat catalana, ha apuntat el president d'Esquerra. "La millor manera és que tots entenguem que aquells que farem tot el possible per votar el referèndum, no som rivals, sinó companys, camarades de projecte", ha afegit amb llàgrimes als ulls i amb la veu trencada.

Just abans de Junqueras, per l'escenari han desfilat entre d'altres l'escriptor Màrius Serra, Empar Moliner, l'actor Juanjo Puigcorbé, Josep Maria Mainat, de la Trinca; l'actor Peyu, els músics Pep Sala i Joan Fortuny, el jutge Santiago Vidal, la cuinera Ada Parellada i el candidat republicà a les europees, Josep Maria Terricabras. L'ovació més gran se l'ha endut, però, l'exconseller del PSC, Ernest Maragall, en entrar a l'auditori; just abans dels aplaudiments que ha arrencat la direcció d'Esquerra. Al mig de l'acte s'ha construït un mosaic amb el missatge 'Votar és democràcia'.

Ernest Maragall, ovacionat

L'exconseller del govern i exmembre del PSC Ernest Maragall (NECat) ha assistit a l'acte d'ERC d'aquest dissabte a Barcelona a favor d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya, i s'ha portat una ovació dels més de 3.000 assistents a l'auditori del Fòrum.

També han assistit a l'acte dels republicans Votar és la via. Tots per un nou país els crítics del PSC Toni Comín i Fabián Mohedano, aquest últim, membre de l'executiva dels socialistes catalans.

L'ovació més sonora ha estat per a Junqueras, que ha estat rebut al crit d'"Independència" i que ha saludat als dirigents del partit i alguns dels convidats, com el mateix Maragall.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 14des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 17Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.