Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21des13


Al PSC se li revolta la C


"Primera víctima del PSC a Flix. El secretari d'Organització, víctima directa de la foto del primer secretari -Pere Navarro- celebrant el dia de la Constitució". "És un jove company socialista de tota la vida una víctima del tsunami Balmon". Les piulades les ha fet aquest migdia l'alcalde de Flix, Marc Mur, secretari general de l'AMI i impulsor de la moció a favor de la consulta aprovada amb els vots dels cinc regidors del PSC.

Flix, però, no és un cas aïllat. Fins a una quinzena de municipis d'una certa dimensió han aprovat mocions de censura a favor de la consulta amb la complicitat de regidors díscols del PSC, que hi han votat a favor, s'han abstingut o s'han absentat el ple per no haver d'acatar la doctrina de l'aparell del partit. CiU, ERC, ICV i la CUP anunciaven l'acord per la pregunta i la data el dijous 12 de desembre a migdia, aleshores es posava en marxa la maquinària als ajuntaments que van decidir sotmetre a votació una moció a favor de la consulta.

A més de Flix, els regidors socialistes de Vic, Ripoll, Olot, Cardedeu, Montblanc, Caldes de Montbui, Igualada, Badalona i Arenys de Munt ja han votat a favor de les mocions dels seus ajuntaments, i a Valls i Barcelona, alguns regidors socialistes han buscat la fórmula per no haver de votar en contra d'aquest dret democràtic, tal i com els correspondria fer per disciplina de partit. Són una quarantena llarga de regidors que s'exposen a les ja tradicionals sancions econòmiques que imposa el partit liderat per l'exalcalde de Terrassa a tothom qui es reveli contra la disciplina del carrer Nicaragua.

Un dels casos més cridaners és el de Jordi Martí, president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona, que junt amb la regidora Montserrat Sánchez va optar per no participar en la votació de la moció i evitar-se així acatar les ordres del partit. Era la tercera vegada que Martí planta cara al PSC en una votació, aquesta vegada amb l'estratègia de no estar present al ple en el moment de votar. Així doncs, els seus dos vots no van comptar.

Una estratègia semblant van seguir els regidors del PSC a Valls, on un regidor va votar a favor i els altres dos van abstenir-se, permetent així l'aprovació folgada de la moció.

El successor de Navarro legitima la consulta

A Terrassa, el PSC no s'ha desmarcat de la direcció i no ha votat cap moció a l'ajuntament que governa. Però l'alcalde Jordi Ballart, successor de Pere Navarro a la ciutat, no ha dubtat a expressar el seu parer sobre la consulta. Reconeix obertament que "la realitat, la història, ens convoquen", perquè "tard o d'hora arribarà l'hora de respondre a la gran pregunta sobre l'encaix de Catalunya amb Espanya". Tenint clar aquesta màxima, avança que votarà "Sí" a la pregunta sobre l'Estat i "No" a si ha de ser independent. Comunicant que votarà, Ballart legitima una consulta que el PSC dóna per il·legal i perjudicial per al país.

I dilluns podria ser el torn d'Àngel Ros. L'alcalde de Lleida es veurà obligat a pronunciar-se en la moció de suport a la consulta que es votarà al ple. Ros, que no ha amagat en públic que la pregunta "inclou implícitament l'opció del federalisme" tot i que insisteix en que "la consulta no es pot fer sense diàleg i pacte amb l'Estat", s'ha mostrat disconforme amb el rebuig frontal que el PSC esgrimeix contra l'acord de la majoria de les forces polítiques de la Cambra catalana.

[Font: Gemma Aguilera, Barcelona, Nació Digital, 21des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.