Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20des13


Els 'sí' del PSC a la consulta del 9-N s'escampen pel territori malgrat el rebuig de la direcció


Com una taca d'oli, els vots afirmatius dels regidors del PSC a la consulta d'autodeterminació s'escampen pel territori. Aquest vespre han estat els regidors del PSC de Badalona, Cervera i Caldes de Montbui els que s'han afegit a les resolucions majoritàries del ple dels ajuntaments en la declaració de suport a la consulta del 9 de novembre.

Els regidors socialistes de Badalona, Cervera i Caldes de Montbui se sumen als electes del PSC de Flix, Ripoll, Arenys de Munt, Igualada, Santa Coloma de Farners, Montblanc, Bisbal d'Empordà, Olot, Palafrugell, Vic i Berga, on també han aprovat declaracions de suport a la consulta.

Esquerda territorial

De fet, tal com va avançar l'ARA, càrrecs locals del PSC ja havien expressat explícitament el seu desacord amb el rumb que prenia el partit després de la reconciliació de Pere Navarro amb el PSOE d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que va implicar despenjar-se de la consulta.

El cas de Barcelona

A l'Ajuntament de Barcelona s'ha produït una situació especial: el vot a aquesta qüestió ha dividit el grup del PSC. El seu líder, Jordi Martí, i una altra regidora han deixat el ple per evitar votar 'no', com marca la direcció del partit i sí que han fet els altres regidors socialistes, sense trencar la disciplina de vot. Després, en declaracions a la premsa, Martí ha anat encara més lluny i ha dit que ell votaria 'sí' a la primera pregunta de la consulta -"Vol que Catalunuya sigui un Estat?"- i que no descarta el 'sí' també a la segona -"Vol que sigui independent?".

[Font: ARA, Barcelona, 20des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.