Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25des13


Junqueras replica al rei que és partidari d'anar "junts" però "cap a les urnes"


El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha valorat aquest dimecres el discurs del rei Joan Carles, durant l'homenatge a la tomba de Francesc Macià en el 80è aniversari de la seva mort. "Som partidaris del diàleg ara i sempre, partidaris de respectar l'opinió dels pobles sobirans", ha replicat a les crides del monarca al diàleg. Quant a les demandes d'unitat de Joan Carles I, el líder dels republicans també ha optat per la ironia i ha etzibat: "Som partidaris d'anar junts, junts cap a les urnes, els que volen votar 'sí', els que volen votar 'no' i tots, la solució és la democràcia".

Així mateix, sobre possibles reformes constitucionals, Junqueras s'ha mostrat escèptic: "Si tenen una reforma i ens la volen comunicar, ja ho veurem, i mentrestant, anirem fent".

Finalment, preguntat per la seva possible entrada a Govern, el líder d'ERC ha afirmat que "mai" se'ls ha "plantejat el tema ni com a possibilitat". En tot cas, s'hi ha mostrat "predisposat" si es posen d'acord i arriben a la conclusió que la fórmula és millor que l'acord parlamentari actual.

[Font: Per Roger Tugas, Ara, Barcelona, 25des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.