Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27des13


Rajoy, contundent: «Treballaré sense descans» contra la consulta


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut avui davant la premsa per fer una valoració del 2013. I, sense que li ho haguessin de preguntar, durant la seva intervenció inicial ja ha deixat ben clara quina és la seva posició respecte el referèndum d'independència de Catalunya del 9 de novembre. "No es pot celebrar", ha sentenciat.

"El que alguns pretenen, però no poden aconseguir, danyaria enormement tot Espanya, però especialment Catalunya. Per això, ja els dic que treballaré sense descans per defensar un model de convivència que ens ha donat a tots el major període d'estabilitat, de desenvolupament democràtic i de benestar social que ha tingut Espanya en tota la seva història", ha afirmat.

I, enviant un missatge nítid al seu electorat, ha sentenciat: "Dedicaré tots els meus esforços a evitar que tant els catalans com la resta d'espanyols es vegin perjudicats per una iniciativa política que només ha aconseguit generar incerteses, inestabilitat i fractura social."

"Un tema important"

Durant el torn de preguntes, ha reconegut que el procés català "és un tema important", al qual "jo li dono importància", situant-lo al mateix nivell que la crisi econòmica o l'augment del preu de la llum. Ha assegurat que hi ha "molts catalans" preocupats pel referèndum, i ha insistit en què no es variarà ni un mil·límetre les seves conviccions contra la consulta.

"La sobirania nacional correspon a tots els espanyols", ha insistit, motiu pel qual ha raonat que "hi ha coses que no se'm poden demanar, no es pot demanar al president del govern d'Espanya que faci una cosa que no pot fer", com la cessió a la Generalitat de les competències per organitzar un referèndum. "I ho sap qui va decidir obrir un camí sabent d'antuvi la meva posició", ha reblat.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 27des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.