Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28des13


Un regidor d'UPyD equipara catalanisme i nazisme


El regidord'UPyD a l'Ajuntament de Madrid i professor de la Universidad Autónoma de Madrid Jaime Maria de Berenguer de Santiago (Madrid, 1967) ha encès la xarxa social Twitter amb una comparativa del concert de Sant Esteve al Palau de la Música d'aquest dijous amb un congrés del partit nazi, amb totes les joventuts hitlerianes formant de manera estricta. Segons les seves reflexions, "no pot" veure diferències entre una imatge i l'altra.

Posteriorment a aquesta piulada, s'ha dedicat a respondre algun dels tuitaires que li retreien la comparativa, mostrant-se eufòric perquè "tot el fascio nacionalista català" l'estava insultant, i ha arribat a reivindicar que és "descendent de Ramon Berenguer IV". Segons la seva opinió, "el nacionalismo catalán es fascista", "lo que es vomitivo es el fascismo nacionalista en Cataluña" i els nacionalistes catalans són "degenerados y sinvergüenzas".

Però De Berenguer no només ha rebut crítiques, sinó també comentaris elogiosos, com el del líder de la formació al País Basc i diputat, Jorka Maneiro, que sosté que "no hi ha diferències".

Es dóna el cas que De Berenguer és especialista en Psicologia Social i Ambiental, i va obtenir el Premi Extraordinari de Tesi Doctoral l'any 1998 de la mateixa UAM.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 28des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.