Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03gen14


El Govern creu que s'ha "exagerat una mica" l'objectiu de la carta enviada als líders europeus


La carta i el memoràndum que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat a diversos líders i responsables d'Exterior europeus té afany d'informar sobre l'acord parlamentari pel qual s'ha convocat la consulta d'autodeterminació a Catalunya, i en cap cas pretén demanar res. Així ho ha explicat aquest divendres el secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Roger Albinyana, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

"S'ha exagerat una mica l'objectiu de les missives", ha declarat Albinyana, que ha deixat clar que si la carta enviada pel Govern demanés alguna cosa als països europeus, aquesta no seria d'abast públic i s'enviaria amb discreció. Unes declaracions que contrasten amb el contingut de la carta enviada als líders europeus, que conclou: "Confio que pugui comptar amb vostès per tirar endavant aquest procés democràtic i pacífic".

D'altra banda, el secretari d'Exteriors ha explicat que el Govern treballa amb un pla d'internacionalització del procés català basat en tres punts: intensificar la comunicació amb els països de l'exterior -on s'emmarcaria l'enviament de la carta-; intensificar les reunions bilaterals del President i altres membres de l'Executiu amb mandataris d'altres països; i intensificar la projecció del missatge a través de la difusió a través de mitjans de comunicació internacionals.

Albinyana ha admès que alguns països ja han enviat al Govern justificants de recepció "amables", tot i que cap d'aquests ha donat resposta al contingut de la carta. Així mateix, ha explicat que el memoràndum també va ser enviat a diversos organismes multilaterals.

[Font: Ara, Barcelona, 03gen14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 03Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.