Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10gen14


La líder de la Internacional de Joves Socialistes, amb la consulta


Una veu internacional però tambés espanyola a favor de la consulta sobiranista. La secretària general de la Unió Internacional de Joves Socialistes (UIJS), Beatriz Talegón (PSOE), ha demanat aquest divendres estudiar "un mecanisme per veure com es pot desenvolupar" la consulta que es demana des de Catalunya.

En la presentació del seu llibre 'No nos avergoncéis' (Destino), ha explicat que hauria d'existir un "diàleg" entre la Generalitat i l'Estat per analitzar com es pot fer aquesta consulta dins de la legalitat. Segons Talegón, per preguntar als ciutadans hauria de modificar-se la Constitució per "poder fer un consulta amb tranquil·litat, garanties legals i perquè tot el món pugui sentir-se còmode".

La dirigent juvenil, també membre del corrent crític del PSOE Esquerra Socialista, ha sentenciat que "el no d'entrada - a la consulta- no és una actitud democràtica" perquè cal escoltar la societat si aquesta demana ser consultada. "Està clar que la societat catalana té ganes que se l'escolti, té ganes d'expressar-se, de dialogar i això sempre cal tenir-lo com una cosa molt positiva. Jo no ho veig un problema", ha sentenciat.

Talegón admet no tenir "clar" si en una consulta sobre la independència haurien de votar només els catalans o si haurien de fer-ho tots els espanyols, i ha lamentat que a Espanya s'utilitzen les identitats de manera excloent i com arma llancívola. La dirigent de la UIJS creu que és possible establir "unes regles del joc que avui serveixin per a Catalunya i demà puguin servir per a Andalusia", i ha conclòs que li agrada que la gent pugui opinar. De tota manera, Talegón creu que el corrent independentista és un "debat bellugat per interessos econòmics".

[Fuente: Nació Digital, Barcelona, 10ene14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 13Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.