Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14gen14


Rajoy a Obama: «La independència de Catalunya no es produirà»


Després d'una hora llarga de reunió a la Casa Blanca entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president d'EUA, Barack Obama, tots dos han comparegut aquesta nit per explicar-ne el contingut de la trobada, que implica el procés català. Malgrat que Obama no s'hi ha pronunciat, ho ha fet Rajoy, que davant el president nord-americà ha assegurat que la "independència de Catalunya no es produirà". Rajoy ha demanat " sentit comú" i ha afegit que la secessió és "dolenta pel petit" i "no ajuda a la recuperació".

Rajoy, que no ha aconseguit el suport explícit d'Obama contra el procés ja que aquest ha evitat pronunciar-s'hi, ha assegurat que en tot cas l'Estat "superarà" el moment actual, i ha apel·lat a la necessitat d'"actuar amb sentit comú" i de garantir els serveis públics.

A l'inici de la trobada, Rajoy ha agraït la invitació de la Casa Blanca i ha assegurat que als dos països els uneixen la defensa "de la democràcia i dels drets humans" en el marc d'unes relacions "magnífiques". El president espanyol ha aprofitat l'ocasió per defensar les polítiques i reformes del seu executiu i ha recordat que Espanya té una situació econòmica millor que la de fa un any, perquè avui "no es parla de rescats", la prima de risc està "més tranquil·la" i es comença a veure un panorama "més clar" per lluitar contra la desocupació.

En aquest context ha assegurat que malgrat que l'atur encara és "el gran problema" de l'Estat, "l'esforç" fet serà positiu per a tots els espanyols. Segons Rajoy, tot plegat demostra que les reformes "han donat fruit", i les perspectives econòmiques permeten augurar que "l'any vinent" l'Estat "tornarà a tenir creixement econòmic i a crear ocupació".

El president espanyol també ha promès a Obama que el seu govern donarà suport amb totes les forces possibles al tractat de lliure comerç EUA-UE, i ha apuntat que l'administració nord-americana ha donat a l'Estat "explicacions satisfactòries" sobre el cas d'espionatge massiu que va posar al descobert Eduard Snowden i que afectaria a la comunicacions dels líders europeus i de milions de ciutadans.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 14ene14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 15Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.