Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14gen14


Gallardón: «Si Mas firma el decret de la consulta, al minut següent anirà al TC»


El ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha advertit aquest dimarts al president del Govern, Artur Mas, que si passa de "conformar-se amb una declaració" a "firmar un decret de convocatòria d'una consulta, aquest decret al minut següent serà impugnat davant del Tribunal Constitucional".

"El senyor Mas ho sap perfectament", ha dit Gallardón en una entrevista a la Cadena Cope, en què ha recalcat que, enfront als plans independentistes de Mas, "l'actitud del govern espanyol és rotunda" i "tindrà tota la fortalesa política i tota l'argumentació jurídica". "Aquest govern no permetrà que hi hagi cap acte polític i cap acte jurídic contrari a la Constitució", ha refermat.

El titular de Justícia considera "injust" que el govern de Mariano Rajoy estigui deixant fer la seva a la Generalitat, explicant tots eguit que ha d'actuar "dins la legalitat", de manera que les declaracions només es poden respondre amb declaracions, tot i que sigui un discurs "rotund" i "absolutament crític". Però si hi ha convocatòria de referèndum, ha dit, "serà recorreguda" i "serà suspesa".

Preguntat llavors si Artur Mas estaria cometent algun delicte, ha recplicat que això ho dirien els jutges, i que, al marge de ser-ho o no, qualsevol conducta que sigui contrària a la Constitució "s'ha d'impugnar i evitar".

Com a prova de la determinació de l'executiu de Mariano Rajoy, ha recordat que ja es va impugnar al TC la Declaració de Sobirania que l'any passat va fer el Parlament, i que el TC va suspendre, ja que "tenia indicis clars de ser contrària a la Constitució".

[Font: Nació digital, Barcelona, 14ene14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 15Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.