Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16gen14


La C del PS se'n va amb el Sí


Finalment 87 diputats del Parlament, els de CiU, ERC, ICV-EUiA i tres diputats del PSC -Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena- han fet costat a la petició de transferir la competència per celebrar el referèndum sobiranista a través del 150.2 de la Constitució. Una petició a la que la CUP ha mostrat la seva abstenció. Un debat marcat per l'agressivitat dialèctica del front del No que s'ha articulat entre la resta del PSC, PP i C's.

Per la banda del Sí, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assegurat que "avui s'activa un mecanisme dels cinc previstos". Marta Rovira d'ERC, ha definit la resolució com la "darrera oportunitat al govern espanyol" per escatir el conflicte polític entre Espanya i Catalunya. La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha defensat el Sí a la petició per "radicalitat democràtica" i perquè "votar no exclou cap opció sempre que no es faci des de la submissió sinó des del pacte". "Avui diem a la comunitat internacional que això va de debò", ha sentenciat.

Quim Arrufat, de la CUP, ha defensat l'abstenció de la seva formació. "Aquest ple s'ha convocat també gràcies a la nostra signatura, però fins aquí podíem arribar, mai no hem cregut en el camí constitucional", ha reblat Arrufat. "No hem fet la Constitució ni els Estatuts, hi hem militat en contra, mirarem com marxa el comboi a Madrid i us esperarem a l'andana mirant el rellotge de l'estació", ha descrit Arrufat. "Serà l'últim gran viatge dels elefants", ha albirat Arrufat.

Per part del bloc unionista, el portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat que s'ha fet el contrari que al Regne Unit i Escòcia i que el Parlament fa "teatre". Alícia Sánchez Camacho, pel PP, ha assegurat que el referèndum porta a la "divisió" i a la frustració". Albert Rivera, de C's, ha definit el debat d'incongruència i "autogol" perquè sol·liciten una competència que no tenen. "Acceptaran el no del Congrés, acceptaran la democràcia? És Barri Sèsam", ha preguntat Rivera.

[Font: Par Quico Sallés, Parlament, Nació Digital, Barcelona, 16ene14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 16Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.