Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18gen14


«El secesionisme guanya la batalla de l'opinió pública», avisa Zarzalejos


Qui va ser director del diari ABC entre 1999 i 2008, el periodista José Antonio Zarzalejos, reflexiona aquest dissabte en un article a El Confidencial sobre la situació d'avantatge en què creu que es troba l'independentisme a l'hora d'explicar a l'opinió pública què està passant amb el procés independentista, tant a Catalunya com arreu del món. A partir del cas concret del llibre Catalonia calling -que qualifica de "producte de màrqueting que s'apropa a l'excel·lència"-, arriba a una conclusió "inquietant": "El secessionisme està guanyant la batalla de l'opinió pública a Catalunya."

Zarzalejos es lamenta que l'independentisme "s'està abocant a les bosses socials no nacionalistes sense que els líders i organitzacions arrelats en aquests nínxols electorals hagin sabut reaccionar" i assegura que Súmate està "impulsada per ERC". Tot seguit, es lamenta que l'Estat "no té una estratègia mínima per contrarestar aquesta enorme tasca d'adoctrinament polític, ideològic i documental que els independentistes han posat en joc. O, com a mínim, no té una estratègia que no sigui la del silenci i el quietisme, manifestament insuficient".

"Els independentistes catalans s'han fet amb el discurs i estan composant un storytelling amb possibilitats de guanyar més adeptes del que podríem suposar", alerta. "A mitjà termini, s'ha de fer Espanya més atractiva del que és per als espanyols dels quatre punts cardinals; però a curt termini, s'ha d'actuar políticament amb astúcia i realisme", reclama, perquè "ens estem jugant la convivència". "I cada cop ens queda menys temps per a rescatar-nos a nosaltres mateixos del desastre de la centrifugació de la identitat compartida i del projecte comú", conclou vehement.

[Font: Nació digital, Barcelona, 18gen14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 20Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.