Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

19gen14


Putin: «Qualsevol poble té el dret a l'autodeterminació»


El president de Rússia, Vladimir Putin, ha assegurat aquest diumenge a diversos mitjans internacionals que "qualsevol poble té el dret a l'autodeterminació" a l'hora de respondre una pregunta sobre Escòcia. Putin ha defensat que la independència "és una tria de cada un dels pobles, d'acord amb les seves circumstàncies". "Ara, a Europa, el procés de diluir la sobirania nacional en el marc d'una Europa unida està més acceptat", ha assegurat el líder rus. Durant l'entrevista, el periodista ha preguntat a Putin si el govern britànic li ha demanat col·laboració per evitar la independència d'Escòcia, i ha dit que aquest "no és un tema per a Rússia, és una qüestió interna".

"Però crec que un no ha d'oblidar que ser part d'un sol Estat fort té alguns avantatges, i no s'han de passar per alt", ha destacat, responent a les preguntes d'un periodista de la BBC arran de les informacions aparegudes a la premsa britànica que suggerien que Londres havia demanat suport a Rússia per evitar la victòria del 'sí' al referèndum d'independència del proper 18 de setembre.

El govern escocès d'Alex Salmond va criticar durament l'executiu britànic, pel que considerava una "tàctica bruta". El 10 de Downing, però, sempre va negar cap mena de contacte i va titllar les informacions de "ridícules".

Aquest diumenge, Putin ha tancat el debat remarcant que la independència d'Escòcia és un "afer intern" del qual Moscou no té res a dir. El president rus fins i tot ha bromejat que, si es donés el cas, podria convidar els escocesos a unir-se a la seva nova unió duanera russa. "No ho descartaria", ha dit.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 19gen14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 20Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.