Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21gen14


Càstig parlamentari pels tres díscols


La direcció del grup parlamentari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), reunida aquest matí al Parlament, ha decidit deixar com a diputats rasos Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura com a primera mesura sancionadora per trencar la disciplina de vot el passat dijous al Parlament. El comandament socialista a la cambra catalana els ha retirat les funcions que tenien en les diverses comissions parlamentaries a les quals estaven adscrits amb càrrec institucional.

Així doncs, els diputats es mantenen dins del grup parlamentari dels socialistes però perden la seva condició de portaveus de Cultura, en el cas d'Elena; Salut, en el cas de Geli; i Infància, en el cas de Ventura, que també perd la condició de secretaria de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Amb aquesta decisió temporal, el primer secretari del partit, Pere Navarro, treu els galons als diputats però no tanca del tot la ferida oberta. De fet, el PSC deixa en mans de la Comissió de Garanties la decisió definitiva. Serà aquest organisme que instruirà l'expedient que podria acabar amb l'expulsió dels tres rebels. La decisió ja ha estat comunicada telefònicament als tres afectats pel portaveu del grup parlamentari, Maurici Lucena. "No podran posar veu pública del partit al Parlament", ha sentenciat Lucena per explicar l'abast d'aquesta sanció temporal fins que la comissió de Garanties decideixi.

[Font: Nació digital, Barcelona, 21gen14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.