Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21gen14


La consulta ja es tramita a Madrid


La Mesa del Congrés espanyol ha qualificat aquest dimarts la proposició de llei orgànica aprovada pel Parlament de Catalunya sobre el traspàs de la competència per a convocar la consulta independentista del 9 de novembre, segons ha confirmat el president de la cambra alta espanyola, Jesús Posada, i el vicepresident quart de la Mesa i diputat de CiU, Jordi Jané. No obstant, es calcula que no es debatrà fins passat l'estiu, coincidint amb l'arrencada del següent període de sessions.

Després de la reunió de l'òrgan de govern del Congrés, tots dos han assenyalat que el text, que va arribar a la Carrera de San Jerónimo divendres, s'ha admès sense cap tipus de problema perquè compleix tots els requisits reglamentaris.

Ara bé, una vegada qualificada i publicada al Butlletí Oficial de les Corts espanyoles, la proposta haurà d'esperar el seu torn, ja que les iniciatives procedents dels parlaments autonòmics es debaten per ordre d'arribada, i abans d'aquesta ja n'hi ha diverses més esperant.

Possible debat a l'abril

Per evitar aquesta situació, els diputats de CiU, ERC i ICV tenen la intenció de registrar el mateix text però com una iniciativa dels seus grups parlamentaris, fet que garantiria que el debat tingu

és lloc durant el ple del Congrés de la primavera. En qualsevol cas, abans del seu debat, el text s'haurà de remetre al govern espanyol, que tindrà 30 dies per autoritzar-ne o no la discussió.

Per aquesta via, la petició catalana podria arribar al ple del Congrés a final de març o principi d'abril.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 21gen14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.