Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03feb14


CiU, ERC i ICV intenten accelerar el calendari de la consulta al Congrés


CiU, ERC i ICV-EUiA han registrat aquest dilluns al Congrés espanyol dues iniciatives calcades a la proposició de llei aprovada pel Parlament demanant al govern espanyol el traspàs de la competència per celebrar el referèndum d'independència del 9 de novembre. Un dels textos ha estat presentat pels tres grups parlamentaris a la Cambra Baixa espanyola, mentre que l'altre porta la firma dels seus 22 diputats. L'objectiu seria que el debat sobre la consulta pogués tenir lloc durant l'abril, en tant que la proposta del Parlament no es debatrà fins al setembre.

Ara, un cop registrades, les propostes de llei hauran de passar el filtre de la mesa, que les qualificarà el dimarts vinent, dia 11. Si passen el filtre, s'enviaran al Butlletí de les Corts Generals i es remetran al govern espanyol, que té 30 dies hàbils per pronunciar-s'hi. Fins i tot, disposa del dret de veto si considera que comporta alguna alteració dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Amb el vist-i-plau de l'executiu, les proposicions de llei estarien ja en condicions d'incloure's a l'ordre del dia del ple del Congrés. Si els tràmits transcorreguessin amb agilitat, el debat fins i tot podria tenir lloc a final de març.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 03feb14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 05Feb14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.