Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08feb14


ERC nega improvisació i assegura que després de la consulta hi haurà fase constituent


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha negat aquest dissabte que hi hagi "improvisació" sobre les passes a donar en el procés sobiranista a Catalunya, i ha reafirmat que els catalans decidiran el seu futur a les urnes el 9 de novembre i posteriorment s'obrirà una fase constituent.

Rovira ha sortit així al pas de les crítiques formulades ahir per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, qui va censurar els "vaivens" que segons el seu parer està tenint la Generalitat en les seves propostes per celebrar la consulta sobiranista. La dirigent republicana ha replicat avui que no existeix "improvisació", ja que totes les fases del procés estan "claríssimes", i ha donat per fet que seran els catalans els qui decidiran a les urnes el futur de Catalunya.

"El poble de Catalunya no està improvisant res. Està fermament decidit a convocar el 9 de novembre un referèndum per decidir el seu futur", ha sostingut. A més, segons Rovira, després de la consulta s'iniciarà una "fase constituent" amb la participació activa de la ciutadania per donar les "passes fermes" necessàries per dissenyar el nou país.

En aquest sentit, la dirigent d'ERC ha aplaudit al president de la Generalitat, Artur Mas, qui ahir va afirmar que els catalans han de poder votar el futur de Catalunya de la mateixa manera que podran fer-ho els ciutadans d'Escòcia, tenint-se així en compte només l'opinió dels catalans i no la del conjunt de ciutadans de l'Estat.

Segons Rovira, les declaracions d'ahir d'Artur Mas són d'una "lògica democràtica absoluta", ja que el futur de Catalunya "serà el que decidiran les urnes el 9 de novembre".

Mas va sortir ahir al pas de les afirmacions que havia fet un dia abans el conseller de la Presidència, Francesc Homs, qui va sostenir que els catalans decidiran el seu futur en una consulta i després el conjunt dels espanyols votaran els canvis legals que es puguin derivar del resultat del referèndum, el que va portar al govern de Mariano Rajoy a criticar els "vaivens" de la Generalitat.

Rovira ha atès als periodistes en el marc de les jornades d'ERC Naixement del #NouPaís. Procés Constituent, transitorietat jurídica i Administració de Justícia, en les quals la formació dissenya l'administració de justícia que postulen per a la seva pretesa República Catalana.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 08feb14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10Feb14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.