Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10feb14


Un estudi del Govern apunta que el «sí-sí» arribaria fins el 63%


El suport a la independència podria arribar al 63%, això sí, en cas que l'Estat espanyol en tanqués en banda a negociar un acord. Així ho apunta un estudi intern del Govern encarregat pel CEO en una enquesta que l'organisme defineix com a "experimental". Una enquesta, no feta pública, sobre un univers de 1.800 persones i realitzada just després del Pacte del 12 de Desembre.

Les enquestes s'han realitzat en grups de 200 persones plantejant diversos escenaris i variables. El millor escenari per l'independentisme seria aquell en el que l'Estat es tancaria en banda a qualsevol negociació. En aquest cas, el suport a la independència s'enfilaria fins el 63% i el "no" cauria fins el 25%.

Després, d'aquesta enquesta, el CEO planteja en primer terme, l'enquesta analitza el resultat si en cas de votar "sí-sí" Catalunya obtingués grans beneficis com ara el retorn del 16,000 milions del dèficit fiscal.. En aquest cas, el Sí obtindria el 60% i el no el 25%.

Un segon cas, es planteja la pregunta tenint present un escenari de boicot comercial i greus conseqüències econòmiques. En aquest cas, el "sí" obtindria el 55% i el "no", el 32%. En tercer terme, la pregunta del "sí-sí" es formula tenint present que Catalunya es mantindria dins l'UE. En aquest cas el suport a la independència es mantindria en el 56% i el "no" baixaria fins el "26%".

En cas de quedar fora de la Unió, el "sí-sí" obtindria el seu pitjor resultat amb un 45% i el "no" obtindria el 28%. En cas que l'Estat oferís un nou estatuts polític a Catalunya, el "sí-sí" escalaria fins el 56% i el "no" pujaria fins el 28%.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 10feb14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 11Feb14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.