Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10feb14


La consulta provoca divisió interna a IU


Izquierda Unida (IU) va defensar dissabte el dret a decidir durant la celebració de la seva conferència per analitzar el model d'un futur estat, però a l'hora de votar les resolucions sobre la consulta catalana es va comprovar que hi ha una divisió interna important.

La direcció va posar a votació un text sobre el referèndum català en què es deixava clar que s'hauria de realitzar dins del marc legal i, per tant, censurava que se celebrés de manera unilateral. En principi la resolució havia de tirar endavant amb un ampli suport, però a l'hora de la veritat no va ser així. El document es va aprovar amb 85 vots a favor dels delegats, però 60 es van posicionar en contra i 35 es van abstenir -hi havia 350 inscrits, però només van votar 180-.

Segons l'agència de notícies Efe, aquests sectors que no van donar suport a la direcció argumenten que la consulta sobiranista a Catalunya s'ha de celebrar passi el que passi, encara que no tingui el vistiplau del govern espanyol. Alguns dels que es van desmarcar van ser els representants d'Izquierda Abierta, que lidera Gaspar Llamazares, i del Colectivo de Unidad de los Trabajadores (CUT) i destacats dirigents com ara l'excoordinadora del País Valencià Glòria Marcos.

Autodeterminació

Durant el discurs inaugural d'aquestes jornades, el coordinador federal d'IU, Cayo Lara, va defensar la importància de construir un nou estat federal, laic, republicà, solidari, democràtic i que sigui respectuós amb "el dret a decidir dels pobles". En aquest sentit, va subratllar que la seva formació proposa diàleg enfront del model "recentralitzador" del PP i de les ànsies dels independentistes, que "anteposen els interessos territorials als de les classes socials".

EUiA va aplaudir la posició de Lara i va recordar que primer de tot els catalans han de decidir "lliurement" i després se'ls ha d'oferir un projecte atractiu de col·laboració amb "altres pobles".

[Font: El Punt Avui, Barcelonal, 10feb14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Feb14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.