Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

19sep12


Rajoy a CiU: "No estic d'acord amb el model de concert econòmic que proposen"


El president espanyol, Mariano Rajoy, ho ha deixat clar: "No estic d'acord amb el model de concert econòmic que vostès plantegen". D'aquesta manera responia al diputat convergent, Pere Macias, durant la sessió de control al govern espanyol, i un dia abans de reunir-se al Palau de la Moncloa amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Així doncs, preguntat sobre la manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona i el malestar dels catalans respecte el tracte que reben d'Espanya, Rajoy ha asseverat que la manifestació "va suposar l'exercici d'un dret constitucional", tot i que no comparteix el lema de la capçalera. I tot seguit ha afegit que aquest no és el moment de crear més problemes. "Els representants polítics tenim un plus de responsabilitat, i si ens equivoquem o ens excedim, i si les coses se'ns escapen de les mans, no ens hem de deixar arrossegar", ha sentenciat.

Al seu entendre, "els catalans tenen molts problemes, com els ciutadans d'altres comunitats, i no es pot donar les culpes als altres". En aquesta línia, el president espanyol ha garantit avui davant les propostes independentistes a Catalunya que ell farà guardar la Constitució i les lleis.

Concretament, i en resposta a una pregunta de la diputada d'UPyD, Rosa Díez, preocupada per les aspiracions secessionistes de Catalunya, Rajoy li ha demanat que no tingui cap dubte sobre això perquè la resposta davant d'això és clara: la Constitució i les lleis. "Jo, com a president del govern, m'he compromès a guardar i fer guardar la Constitució i les lleis, i així ho faré si és procedent fer", ha recalcat.

[Font: El Punt Avui, Madrid, 19sep12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 20Sep12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.