Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18mar14


La família reial saudita denuncia la venda de sis finques seves al Bages


El germà del rei de l'Aràbia Saudita, Saab Bin Abdul, va comprar el 1982 sis finques al Bages i dos pisos a Barcelona durant una visita que va fer a Catalunya per ser visitat per l'oftalmòleg. Aquestes finques li van servir d'habitatge després, quan va ser nomenat agregat de l'ambaixada saudita fins a 1984. Els terrenys que va comprar ocupaven 833 hectàrees, i en el amb el castell de Rocafort i la masia Rocabruna, en el seu interior al terme de Santa Maria d'Oló.

Per gestionar aquests terrenys durant les seves llargues absències va nombrar apoderat el subdirector de l'hotel on s'hostatjava, que un cop va morir el príncep, el 1993, va mantenir, segons declara la seva advocada, fina al 2001, que va vendre les propietats a empresaris russos, motiu pel qual els fills del multimilionari l'han denunciat per "obtenir benefici il·lícit per venda patrimonial". La fiscal demana ara cinc anys de presó per a l'apoderat, i el pagament de 6,7 milions d'euros de la venda del patrimoni, perquè considera que va cometre estafa. Durant el judici estan cridats a declarar com a testimonis sis membres de la família real saudita, i la vídua del príncep.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 18mar14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Mar14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.