Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

05abr14


Què fer si Espanya respon amb violència?


Aquest dissabte l'ANC celebra a Tarragona la seva assemblea general en la qual votarà el seu full de ruta cap a la independència. Un document que hi arriba corregit, detallat i perfilat però encara amb 18 esmenes vives, que tot apunta que no s'aprovaran.

Entre aquestes, n'hi ha una, la número 11, que descriu el camí a seguir si Espanya respongués amb "violència" a una victòria independentista. "La Declaració d'Independència s'ha de fer l'endemà de la consulta quan hagi guanyat la opció Sí i Sí, és a dir, el 10 de novembre de 2014", apunta l'esmena, i afegeix que "a partir de la victòria independentista a les urnes, l'Estat espanyol iniciarà la repressió i, segurament, ho farà amb mitjans poc democràtics".

Davant aquesta situació, l'esmena defensa "fer els passos ràpidament". En aquest sentit assenyala que "caldrà que la societat civil protegeixi i recolzi els càrrecs electes que declararan la Independència". I així proposa accions com "retirar totes les banderes espanyoles dels edificis oficials, respectuosament, solemnement, i lliurar-les a l'ambaixada espanyola (actual seu de la Delegació del Govern de Madrid). S'ha d'hissar la bandera catalana. S'ha de llegir públicament la Declaració d'independència al Palau de la Generalitat i als ajuntaments".

La ponència del full de ruta, però, s'oposa a esmenar el text en aquest termes perquè entén que hi ha coses més importants que els símbols, que cal deixar marge de maniobra i que tampoc cal filar tan prim en un full de ruta més genèric.

[Font: Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 05abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 07Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.