Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

05abr14


Homs: ĢEls tribunals no s'han de pronunciar sobre la voluntat política d'un pobleģ


El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, considera que els tribunals "no s'han de pronunciar sobre la voluntat política d'un poble". En aquest sentit, afirma que la suspensió cautelar de l'acord de Cabrils "no jutja la legalitat, sinó la voluntat" perquè l'Ajuntament "ja deixa clar que la cessió del padró és farà d'acord amb la llei".

Francesc Homs ha estat aquest dissabte a Cabrils, al Maresme. La visita va ser programada abans de saber-se que un jutjat de Barcelona havia suspès cautelarment l'acord del ple municipal del març que va aprovar la cessió del padró municipal a la Generalitat en cas de celebrar-se la consulta sobiranista. "És una decisió que ens sorprèn; l'Ajuntament ha expressat una voluntat, i ha deixat clar que ho farà complint la llei", ha explicat.

En aquesta línia, ha afegit que "no es jutja la legalitat, sinó la voluntat" i "en un estat de dret les voluntats i les idees no poden ser jutjades". El portaveu ha titllat la mesura judicial "d'incomprensible" i s'ha mostrat convençut que la suspensió s'acabarà aixecant. Tampoc creu que generi cap precedent a la resta de municipis que han acordat cedir el padró.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 05abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 07Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.