Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08abr14


David Fernàndez anuncia la «mort de la transició»


"Catalans, catalanes la transició ha mort" ha afirmat David Fernàndez, diputat de la CUP, a l'inici de la intervenció per valorar el contingut del debat del Congrés dels Diputats on tres diputats catalans han defensat la petició del traspàs de competència per convocar una consulta. El diputat de la CUP ha assenyalat que "la pedagogia" dels tres diputats catalans "s'ha estavellat davant la intransigència del mur" de la majoria parlamentària espanyola. Fernàndez ha assegurat que aquest dimarts al Congrés dels Diputats s'ha pogut observar la raó d'Estat i al "búnquer" que ha demostrat la seva "incapacitat d'escoltar" en un context "d'esgotament de règim i de profunda anomalia democràtica".

El diputat de la CUP David Fernàndez ha explicat que la resposta política de la CUP es traduirà amb una mobilització el dissabte pròxim favor del "triple sí". "El sí al referèndum, el sí a la consulta i al sí als Països Catalans". Fernàndez també ha donat suport a les mobilitzacions previstes aquest dimarts a Girona, la Bisbal d'Empordà, Sant Pere de Ribes, Granollers i Badalona, entre altres localitats.

El diputat de la CUP ha explicat que seria massa fàcil i recurrent recordar que el seu dia la CUP va decidir no anar a Madrid amb la delegació de diputats catalans perquè tot estava predit, sabut i decidit i es tractava "d'una crònica anunciada, d'un bloqueig persistent del viatge a un lloc del no res" en un context "de l'esgotament de règim i de profunda anomalia democràtica".

Fernàndez ha afegit que en el debat del Congrés d'aquest dimarts "s'ha escoltat la raó d'Estat, el búnquer que ha palès la seva incapacitat d'escoltar i l'absència absoluta de voluntat resolutiva". La majoria social i política dels catalans que s'han traslladat a Madrid han certificat un cop més "la defunció de la transició, de la reforma impune del franquisme i de la cua d'hipoteques, renúncies i fraus sobre les que es va sustentar" la transició democràtica espanyola.

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 08abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 09Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.