Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08abr14


Artur Mas: «El procés segueix»


El President de la Generalitat, Artur Mas, no s'ha deixat impressionar per l'esperat 'no' del Congrés dels Diputats a la petició de transferir la competència per convocar una consulta i ha deixat ben clar que la negativa "no és un punt i final" del procés català". "Aquí no s'acaba tot", ha assenyalat Mas en compareixença pública a la Sala Gòtica del Palau de la Generalitat just després de la votació a Madrid, tot insistint que "la mà estesa dels catalans no ha estat corresposta".

Mas ha iniciat el seu parlament felicitant als comissionats del Parlament, perquè "han deixat les coses clares", i ha donat les gràcies "als partits que han dit que sí". Tot seguit ha assenyalat que "els partits d'àmbit estatal han perdut una oportunitat", ja que "no ens han volgut donar una mà que estava estesa". "Segueixen en el 'no' a tot" ha assenyalat Mas, fet que ha considerat "una bona oportunitat perduda".

"Crec que s'han equivocat"

"Crec que s'han equivocat i el temps ho demostrarà", ha assenyalat Mas en referència a PP, PSOE i UpyD, ja que "tenien marcs legals dins de la Constitució per dir que sí", i ha afirmat que aquests partits "tenen por a que Catalunya voti", perquè "saben que estan en fals respecte a Catalunya, altrament no els faria tanta por i basarda que els catalans anem a les urnes el 9 de novembre".

Per això, el president ha assenyalat que malgrat alguns "volien presentar la votació com un punt i final, aquí no s'acaba tot". "Com a president de la Catalunya -ha continuat Mas- dic que aquest no és un punt i final, és un punt i apart, i ara les institucions catalanes buscaran la construcció de marcs legals per poder fer la consulta per decidir el futur polític dels catalans".

Mas ha apuntat que si s'ha portat la proposta a Madrid, "ha estat perquè ens volíem entendre" i ara, davant el 'no', "seguirem el camí". "Fem una aposta rotunda per la democràcia, no ens volem apartar d'aquest camí, del vot, les urnes, l'esperit pacífic i constructiu", ha insistit, per afegir que "el procés segueix, perquè la voluntat del poble català no la pot negar una votació a les Corts espanyoles mentre sigui ferma, majoritària, cívica i pacífica". "Aquesta voluntat del poble de Catalunya s'ha de poder expressar a les urnes per decidir el seu futur polític", ha conclòs.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 08abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 09Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.