Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

12abr14


Maragall emplaça els crítics del PSC a «prendre decisions»


El líder de NECat i número dos de la llista d'ERC a les eleccions europees, Ernest Maragall, ha emplaçat aquest dissabte als crítics del PSC a "prendre decisions" sobre el seu futur polític per formar un projecte d'esquerres junts, al marge de la formació de Pere Navarro i amb vocació majoritària.

En una entrevista, l'exconseller ha dit que no li susciten "interès" els problemes de cohesió interna del que va ser el seu partit, ja que el seu objectiu és construir una alternativa progressista amb diversos sectors del socialisme català.

Ha considerat que l'expulsió de l'Executiva del PSC del dirigent crític Fabián Mohedano era "la crònica d'una mort anunciada", per la qual cosa ha considerat que ara l'interès de l'esquerra catalanista ha de ser buscar una gran aliança.

Maragall, que es refereix al PSC com "socialisme oficial de matriu espanyola", sosté que els crítics, NECat --el seu partit--, ERC, ICV-EUiA i altres sectors de l'esquerra catalana poden construir una aliança forta que faci una defensa sòlida de la consulta que el PSC ha renunciat a fer.

L'exconseller ha lamentat que el debat sobre la consulta celebrat aquesta setmana al Congrés va destacar per un "silenci clamorós del socialisme català", en al·lusió que el PSC es va alinear amb el PSOE i va rebutjar traspassar a la Generalitat la competència.

Maragall ha assegurat que no vol pressionar als crítics perquè prenguin una decisió: "No em correspon jutjar, em correspon mostrar una disponibilitat absoluta per construir una referència del socialisme català".

"És a ells a qui correspon prendre decisions. Com més aviat millor, això sí. El país els espera amb ganes i cert entusiasme", ha sentenciat el candidat a les eleccions europees per ERC.

Maragall creu que els ciutadans estan pendents que es creïn aquestes aliances d'esquerres i no sobre la situació interna del PSC: "El país no espera un debat orgànic ni la tortura psicològica de veure qui és el pròxim a patir sancions" al PSC.

Ha sentenciat que no aspira que NECat sigui el partit que reuneixi aquesta aliança progressista, sinó que posa la sigles a disposició de crear "una cosa més gran" que aglutini moltes més formacions polítiques.

CIU aguantarà

El també exconseller d'Educació de la Generalitat ha dit que CiU superarà les tensions internes que està vivint a causa del procés sobiranista i, malgrat que es desgastarà, es mantindrà com un partit de referència al panorama electoral català.

"Aquesta coalició té la virtut de trontollar però acaba caient sempre dreta", ha reflexionat Maragall, que ha sentenciat que tant CDC com UDC representen un electorat que és majoritàriament favorable al procés catalanista.

Ha argumentat que CiU encarna el clàssic partit conservador europeu que es manté unit més per ser una "coalició d'interessos que de posicions ideològiques", la qual cosa li permet, segons la seva opinió, superar les crisis internes sense córrer el perill d'implosionar.

[Font: Nació Digital, Ep/Rf, Barcelona, 12abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 15Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.