Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11abr14


Artur Mas: «Avui hi ha una majoria per la independència»


"Creu que avui hi ha una majoria per la independència de Catalunya?", pregunta, directament, Jean Leymarie, de France Info. "La meva opinió personal és que sí, però no n'estic cent per cent segur, cal verificar-ho democràticament", respon Artur Mas, de forma igualment directa. L'entrevista d'aquest divendres portava l'epígraf d´"El combat d'Artur Mas per una Catalunya independent" i ha girat a l'entorn de la consulta del 9 de novembre, que el president català ha comparat insistentment amb les d'Escòcia i el Québec.

Artur Mas ha citat com a final de recorregut els casos de diversos estats europeus de mida mitjana: "La Unió Europea és un espai d'interdependències, per tant no pensem en una independència clàssica sinó en disposar del mateix poder que Àustria, Finlàndia o Bèlgica. Això significa poder legislatiu amb un Parlament que pugui prendre decisions i també la possibilitat d'obtenir més diners a partir del que es produeix a Catalunya".

L'obstacle, segons Mas, és l'actitud de les forces polítiques espanyoles: "Si hem arribat a aquest punt és perquè el govern espanyol en general i especialment els governs conservadors, però també els socialistes han estat molt maldestres en la relació amb Catalunya". Per contra, Artur Mas ha assegurat que "no tenim res en contra d'Espanya. Hi ha molts vincles entre Catalunya i Espanya, més de la meitat de la nostra població té un origen no estrictament català".

La derrota dels enviats del Parlament a Madrid no farà variar el rumb al president català, que creu que "això no s'ha acabat" perquè "un vuitanta per cent de la societat catalana vol ser consultada".

[Font: Nació Digital, Barcelona, 11abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 15Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.