Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

13abr14


Rovira assegura que cap tractat de la UE prohibeix l'entrada a un nou estat


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, que aquest diumenge ha assistit a la diada castellera en el marc del Mercat del Ram de Vic, insisteix que a la Unió Europea (UE) no hi ha cap tractat que prohibeixi l'entrada a un nou estat i que estan segurs que tots els països europeus "treballaran perquè una Catalunya independent formi part de la UE", entre d'altres motius, "perquè el 70% de tot el trànsit comercial passa pel corredor mediterrani".

Rovira ha anat més enllà i ha afirmat amb rotunditat que davant una república catalana, serà el mateix Estat espanyol el "primer interessat" en què Catalunya entri a formar part de la UE. "I també nosaltres voldrem ser els primer aliats de l'estat espanyol per treballar conjuntament a Europa", ha afegit, en benefici de tots dos estats.

La número dos d'ERC també ha recordat al govern espanyol que el procés engegat a Catalunya pel president Artur Mas és un "mandat democràtic que emana del resultat de les urnes del passat 25 de novembre del 2012" i que forma part d'una decisió majoritària i molt transversal, "la d'un poble que vol decidir democràticament el seu futur polític", ha afegit.

En aquest sentit ha reclamat al govern espanyol i a tots els seus representants que deixin de posar pals a les rodes. "El mínim que esprem d'ells, després que ens neguin el pacte, el diàleg i la negociació per poder votar, és que no obstaculitzin sistemàticament el mandat del president Mas". Perquè, deixar que el president Artur Mas compleixi el mandat encomanat, "és democràcia", ha afegit.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 13abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.