Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

23abr14


Oriol Junqueras: «La Caixa i el Grup Godó són establishment»


El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha marcat distàncies amb CiU en referència al pacte que aquest partit va fer amb el PSC per donar facilitats a la construcció del complex lúdic BCN World, tot considerant que l'acord ha estat possible perquè "cada vegada que hi ha en joc els interessos d'aquells sectors que han manat sempre al nostre país", hi ha hagut partits que "sempre s'alineen per defensar els interessos d'aquest sectors". I ha estat ben explícit, posant com a exemple "d'establishment" a "La Caixa de Pensions, que mana molt, i a determinats grups mediàtics com el Grup Godó". Exemple d'aquesta aliança entre establishment i determinats partits polítics es veuen, segons Junqueras, en acords com "l'externalització del departament comercial de TVC i a BCN World".

El president d'ERC, en el marc d'una entrevista a El Punt Avui TV, ha defensat que ERC hauria aconseguit "un pacte millor" en referència a BCN World, defensant que "en compte d'una rebaixa d'impostos s'hauria d'haver fet un sistema de bonificació fiscal", ja que "si la inversió és seriosa no hi ha d'haver problema".

Malgrat tot, Junqueras ha assegurat que la relació entre ERC i CiU és "profitosa", ja que "fem coses que el país necessita", i ha reiterat el seu "compromís d'ajudar el govern tant com estigui al nostre abast", alertant que "en cap cas volem forçar unes eleccions anticipades".

[Font: Nació Digital, Barcelona, 23abr14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 28Apr14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.