Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25mai14


Junqueras: "El govern d'Artur Mas està més fort que mai"


El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat aquest dilluns aquells que asseguren que el líder de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, ha quedat afeblit després dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu d'aquest 25 de maig. "No estic gens d'acord amb aquells que diuen que el liderat de Mas s'ha afeblit", ha afirmat, tot assegurant que "el govern d'Artur Mas" està "més fort que mai" després dels comicis d'aquest diumenge, en què ha guanyat ERC a Catalunya, la primera victòria en unes eleccions a Catalunya des de la Segona República.

En una entrevista a RAC 1, Junqueras ha insistit que el govern de Mas "és molt fort" i que "ha millorat resultats de fa cinc anys" i que, per tant, el procés sobiranista i el procés cap a la consulta del 9 de novembre segueix endavant. A més, ha insistit que el govern de Mas es manté fort perquè, entre d'altres coses, "el seu soci d'estabilitat parlamentària", en referència a ERC, "els ha millorat molt".

Sobre si ERC entrarà a formar part del Govern de Mas o no, Junqueras ha reiterat el missatge que repeteix des de fa mesos: "Si des de dins del govern podem fer coses millors de les que estem fent des de l'estabilitat parlamentària, doncs hi entrarem". "ERC està absolutament oberta a parlar de la possibilitat d'entrar en el Govern", ha dit Junqueras, i ha avançat que "més d'hora o més tard acabarà passant".

"De moment, em sembla que el model d'estabilitat parlamentària és molt sòlid", ha insistit, tot i que ha remarcat que no descarta res fins a parlar en els pròxims dies amb el president Mas.

En aquest sentit, Junqueras ha volgut deixar clar que ERC "manté el compromís amb la democràcia i amb el referèndum" i ha destacat que "la suma dels que estem compromesos amb el 9-N és extraordinària, hem fet un excel·lentíssim resultat". "estic convençut que hem de fer la consulta. "Estic convençut que hem de fer la consulta. No se m'acut cap raó per la qual els ciutadans no puguin votar", ha assegurat. I ha afegit: "La pregunta és què pensa fer el govern espanyol per impedir que es faci!".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 25mai14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 27May14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.