Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25mai14


Catalunya accelera


La victòria d'ERC impulsa l'onada del dret a decidir, sobretot perquè l'ascens dels republicans no es fa a costa de les altres forces sobiranistes. De fet, CiU i ICV han incrementat notablement el nombre de vots absoluts i, en conjunt, les tres forces que van participar -amb la CUP- en l'acord del 9 de novembre freguen el seixanta per cent dels vots totals. De l'altre cantó, el PSC ha patit una caiguda dramàtica, fins el punt de perdre la meitat dels vots, a més de perdre la primera posició en la majoria de les grans ciutats, inclosa Terrassa, la ciutat on Pere Navarro va ser alcalde durant deu anys.

El PP s'acosta a la marginalitat a Catalunya, amb un pobríssim 9'8 per cent i Ciutadans puja, però no s'enlaira amb un 6'3 per cent. La sorpresa, a Catalunya i el conjunt de l'estat, ha estat Podemos, que ha entrat amb 5 eurodiputats. Amb l'afegit que aquesta nova força d'esquerres estatal dóna suport al dret a decidir dels catalans.

Pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, el PP ha guanyat, amb 16 eurodiputats, per damunt del PSOE, amb 14. Però la gran notícia ha estat que el bipartidisme tradicional ha quedat per sota del cinquanta per cent. UPyD puja d'1 a 4 diputats, però es queda molt per sota de les expectatives. Esquerra Unida tampoc es dispara, amb 6 eurodiputats, amb tota probabilitat a causa de Podemos. Jordi Sebastià, de Compromís, serà eurodiputat i Bildu també entra.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 25mai14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27May14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.