Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08jun14


Duran deixarà CiU


El número dos de CiU i portaveu de la federació al Congrés llença la tovallola en el seu pols per intentar canviar el posicionament de CiU i Artur Mas en el procés sobiranista. Dóna per morta la tercera via, però només a costat de CiU. Així ho anuncia El Periódico, que assegura en portada que "Duran també abdica". El rotatiu informa que Duran deixa el seu càrrec com a secretari general de CiU i president de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés, però conservarà el càrrec de portaveu de CiU al Congrés, tot i que no té intenció de repetir. Però no es retira de la política. No deixarà el comandament d'Unió, i la seva intenció és "presentar-se com a candidat a unes hipotètiques eleccions plesbicitàries", que es convocarien en cas que el referèndum del 9N no es pogués celebrar, segons el full de ruta del Govern català.

El Periódico concreta que Duran Lleida presentarà la seva renúncia després de la coronació del rei Felip VI com a secretari general de CiU i com a president de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés.

En aquest sentit, torna a prendre forma una idea que mai no s'ha concretat però que és recurrent, que Duran Lleida intentaria la creació d'una UPN -Unió del Poble Navarrès- a la catalana, un partit català conservador que pogués fer de satèl·lit del PP a Catalunya amb una imatge menys agressiva que la que proporciona actualment Sánchez Camacho.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 08jun14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Jun14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.