Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21jul14


Duran avisa que la seva renúncia «res té a veure» amb el 9-N, que defensa


Josep Antoni Duran i Lleida continua apartant-se de la primera línia política. Si al gener ja va deixar la presidència de la comissió bilateral Estat-Generalitat, aquest dilluns s'ha fet efectiva la seva renúncia com a secretari general de CiU. És a dir, la seva renúncia formal com a "número dos" de la federació nacionalista. Però no marxa a la babalà, ha avisat, ni marxa perquè s'oposi a la consulta independentista del 9 de novembre. "Mai no he mostrat cap incomoditat amb el dret a decidir o la consulta", ha avisat.

Duran assegura que la seva marxa política gradual ha estat pactada amb Artur Mas "des de fa més d'un any", i rebutja que tingui res a veure amb la consulta independentista del 9 de novembre. "Portem més d'un any parlant-ne", ha sentenciat.

El propi president de CiU, Artur Mas, ha reiterat que la sortida de Duran és "plenament acordada", i li ha expressat "tot l'agraïment per tots aquests anys, més de deu, com a secretari general de CiU".

Compromís amb el 9-N

Tot i deixar de ser el "número dos" de la federació -on hi ha situat la seva mà dreta, Ramon Espadaler-, Duran ha avisat: "Continuo com a president del comitè de govern d'Unió, continuo amb el meu escó a Madrid." Des d'aquests dos altaveus, ha explicat, "continuaré assumint el meu compromís amb dret a decidir i amb la consulta del 9 de novembre".

En una mateixa línia de suport a la consulta s'ha expressat el secretari general de CiU "in pectore" Ramon Espadaler, que ha assegurat que és un objectiu clau tant per al Govern com per a UDC.

Tot i els rumors que apuntaven que la seva marxa de CiU estava relacionada amb la seva suposada oposició al 9-N, Duran ho ha rebutjat de ple: "Res té a veure amb la decisió."

Continuarà a Exteriors

El democristià també ha anunciat que no pensava renunciar al càrrec de president de la comissió d'Exteriors del Congrés espanyol, presentant-lo com un altaveu vàlid per contrarestar el missatge de José Manuel García-Margallo en contra de la consulta del 9 de novembre.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 21jul14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 22Jul14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.