Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

04ago14


Un de cada quatre electors de CiU votarà ERC al Congrés dels Diputats


Un de cada quatre votants de Convergència i Unió, en concret el 24,5%, té previst votar Esquerra Republicana de Catalunya en les properes eleccions al Congrés del Diputats. Aquesta és una de les dades que s'extreuen de l'últim Baròmetre d'Opinió del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juliol i presentat aquest dilluns, que certifica una rellevant fuga de vots de CiU a ERC, que a més és l'única formació parlamentària que augmenta les seves expectatives de vot, sempre segons l'estudi del CIS.

De fet, l'estudi constata que un 17,1% dels votants de CiU a les eleccions al Congrés de l'any 2011 va optar per votar ERC en les eleccions europees del passat mes de maig, un transvasament de vots amb tendència a l'alça que corrobora les dades d'altres estudis i sondejos d'opinió, que preveuen un creixement de la formació liderada per Oriol Junqueras.

El Baròmetre del CIS també reflexa una altra important fuga de vots, en aquest cas de Izquierda Unida en benefici de Podem. De fet, el CIS augura una entrada espectacular de la formació liderada per Pablo Iglesias a la Cambra Baixa espanyola, que se situaria com a tercera força política espanyola gràcies en part a que un 26% de votants d'IU-ICV el 2011 hauria canviat el vot en favor de Podem en les europees i amb una tendència a l'alça per a les properes eleccions legislatives, on un 27,8% d'antics electors d'IU-ICV votarien el partit d'Iglesias al Congrés.

[Font: Per J.P. y EP, Nació Digital, Barcelona, 04ago14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 06Aug14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.