Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

05ago14


Creen una nova web per facilitar el vot dels expatriats el 9-N


Un projecte independent, liderat per Guillem Cardona i Sergi Marzàbal, i que compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Catalunya Diu Prou i la Federació d'Entitats Catalanes (FIEC), ha posat en marxa una nova web, que es converteix en una nova eina que difon i simplifica la informació sobre el registre de catalans residents a l'exterior de la Generalitat perquè els expatriats puguin votar el 9-N.

En la web es clarifica que la informació publicada és merament informativa ja que és la Generalitat com a titular del registre qui pot donar més detall i resoldre consultes. L'objectiu és simplificar la informació sobre el procés d'inscripció, per aquest motiu s'ha segmentat per casos en els quals es pot trobar el ciutadà interessat que voldria votar. En aquest sentit, identificant-se simplement amb el cas en el qual es troba, cada internauta pot visualitzar de manera molt simplificada els passos que ha de seguir.

A menys de 100 dies per a la consulta del 9N, i tenint en compte les enquestes sobre la intenció de vot, les organitzacions implicades tenen clar que el vot exterior pot ser crucial. A més, el perfil jove i format és més actiu políticament, i per tant proporcionalment pot eixamplar el vot #SiSi, afirmen en un comunicat.

227.000 residents a fora

Segons els promotors del projecte, més de 227.000 catalans resideixen a l'exterior i estan censats als consolats a 1 de juny de 2014, segons ha estimat la FIEC en base a les dades del PERE (Padrón de Españoles Residentes en el Exterior), CERA (Cens Electoral de Residents Absents per a majors de 18 anys).

Tenint en compte que molts catalans no estan censats a l'exterior i d'altres seguiran marxant d'aquí al novembre, la xifra real de catalans expatriats és previsiblement més alta. Tot i això, cal tenir en compte que el grau d'implicació en qüestions polítiques catalanes i arrelament varia en funció de les diferents generacions de catalans que han anat emigrant al llarg de les darreres dècades.'

[Font: Nació Digital, Barcelona, 05ago14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 06Aug14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.