Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08ago14


ERC exigeix celebrar la consulta al marge del que digui el TC


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha apostat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, per celebrar la consulta del 9 de novembre "al marge del que digui el Tribunal Constitucional (TC)". I és que per a la republicana té més "legitimitat" el "mandat del poble" expressat en les darreres eleccions catalanes que "dotze magistrats imposats per PP i PSOE".

En aquest sentit, ha exigit fermesa al Govern per treure les urnes al carrer i ha advertit a l'executiu d'Artur Mas que "no val abandonar el vaixell de la consulta, i menys abans d'hora". Tot i dir que no s'imagina "com pot evitar algú que votem" el 9-N, si finalment no hi ha consulta, Rovira ha assegurat que "declararem la independència".

Pel que fa al cas Pujol, Rovira ha manifestat que si l'expresident no compareix al Parlament per donar explicacions, els republicans demanaran una comissió d'investigació que l'obligui a assistir a la cambra. "No només estarem a favor de que es creï la comissió, sinó que la signarem i la demanarem", ha dit.

Rovira, a més, s'ha mostrat a favor que la pròpia Generalitat acabi presentant-se com a acusació particular en el procés judicial contra els Pujol si es demostra que el cas "afecta als cabdals públics" catalans. La republicana també creu que el cas "afecta" al procés perquè "dóna un argument més per enterrar autonomisme".

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 08ago14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Aug14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.