Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

27sep12


El PSC és favorable a una consulta "pactada i legal"


"Vostè volia la clau de la caixa o la clau de les eleccions?". El PSC va ampliar ahir l'altaveu d'oposició amb el diputat Xavier Sabaté com a president del grup. L'estrena, convertida també en comiat a causa de la convocatòria d'eleccions anticipades, va intensificar les crítiques centrades en el president Artur Mas, a qui va retreure una escassa voluntat de negociació per assolir el pacte fiscal. La gestió de Mas al capdavant de l'executiu va ser el centre de totes les crítiques socialistes, mentre que en l'eix nacional retreien al president l'ambigüitat en el seu full de ruta. "Si jo fos independentista, que no ho sóc, estaria molt enfadat amb vostè", sentenciava Sabaté. Com a contraproposta, el PSC va tornar a apostar ahir per un model federal avalat per una modificació de la constitució i una consulta pel dret a decidir sempre i quan fos "pactada entre les institucions catalana i espanyola i que fos legal, naturalment", afegia Sabaté. Pel PSC, l'objectiu de Mas sempre ha estat la consecució d'una majoria absoluta per presentar-se a unes eleccions "sota l'estelada per amagar el debat social". "Vostè ara parla d'independència però ens ha deixat una Catalunya més dependent que mai tant des del punt de vista social com econòmic i cultural, i gràcies, en part, als seus pactes amb el PP".

El PSC designa candidat diumenge

Candidat exprés. La convocatòria d'eleccions anticipades ha trastocat tots els plans del PSC per fer unes primàries i, finalment, serà el diumenge mateix quan el partit designi el candidat. Abans però l'executiva, que es reunirà divendres, presentarà i proposarà al consell nacional un nou model per escollir candidat, i si resulta aprovat, la tria i la designació de cap de llista es portaria a terme durant la mateixa jornada.

[Font: Emma An Sola, El Punto Avui, Barcelona, 27sep12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Sep12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.