Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11sep14


Les entitats lliuren a Trias el Compromís amb el 9-N en un acte solemne


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut aquest migdia el document "Compromís" que expressa el suport del teixit associatiu de Catalunya a les institucions i al president de la Generalitat per a fer possible l'organització de la consulta del 9 de novembre. L'acte s'ha repetit en desenes de municipis d'arreu del país.

El document li ha estat lliurat de forma solemne en un acte al Pati de l'Ajuntament pel president del Pacte Nacional per al Dret a Decidir, Joan Rigol, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany.

L'alcalde Xavier Trias ha recollit el "Compromís" tot afirmant que "Barcelona se'l fa seu i referma la voluntat de treballar amb les diferents institucions i entitats de la ciutat i del país, per fer possible la Consulta". L'alcalde ha garantit que "Barcelona, com a capital de Catalunya, estarà sempre al costat del govern de la Generalitat, del Parlament de Catalunya i de la societat civil del nostre país".

En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat que "en aquests moments històrics, és molt important transmetre un missatge d'unitat. Hem d'anar tots junts, entitats, institucions i totes aquelles persones que volem un futur millor". A la vegada, Xavier Trias considera que cal actuar amb "coratge, intel·ligència i una gran cohesió social" per aconseguir que "aquest país continuï sent un sol poble en la seva diversitat, i sigui un lloc encara millor per viure-hi".

L'alcalde de Barcelona ha recordat que avui celebrem una Diada de les més significatives, en què commemorem el Tricentenari de 1714 i, sobretot, reivindiquem el dret del poble català a poder decidir el seu futur. Xavier Trias s'ha mostrat convençut que "avui els catalans projectarem al món, una vegada més, la imatge d'un poble que, sense estridències, és capaç d'expressar, de manera cívica i pacífica, que sap cap a on vol anar". "Els catalans i catalanes tornarem a posar de manifest, en una jornada històrica, els nostres anhels de llibertat i prosperitat com a poble", ha afirmat l'alcalde.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 11sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 16Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.