Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11sep14


Artur Mas: «Signaré el decret del 9-N just després de la Llei de Consultes»


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dijous, Onze de Setembre, quina estratègia seguirà la setmana vinent per aconseguir que la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre sigui legal. "Signaré el decret del 9-N just després d'aprovar-se la Llei de Consultes", ha confirmat. És a dir, just després del ple de divendres vinent -l'endemà del referèndum d'Escòcia-, signarà un decret que tant serà vàlid segons la llei catalana com segons el marc legal espanyol. I, dirigint-se a Rajoy, li ha recordat: "Els problemes polítics es resolen fent política, no amenaçant amb les lleis."

"No parlaré de cap altre marc que no sigui el 9 de novembre. Els esforços hi estan posats, i l'objectiu és votar aquell dia, complint les resolucions del Parlament de Catalunya, i intentant aconseguir els objectius que ens hem fixat", ha emfasitzat. "Signarem la llei, tenim el dispositiu a punt... D'aquí no ens mourem. No per immobilisme, sinó perquè hem d'intentar votar el 9-N. Ho tindrem tot a punt", ha sentenciat.

Segons Mas, tot plegat "no és un pols a l'Estat", sinó que "és un clamor de la societat catalana". I, davant d'aquest "clamor", lamenta que veu "el govern espanyol molt immòbil, sense iniciativa política en el tema català. I em sorpèn, perquè el tema català ha esdevingut un gran tema d'Estat".

"I davant 'aquest tema tan gran, quina és la iniciativa de les espanyoles? On és la seva capacitat de moviment? Veiem un enrocament molt gran. Però enrocar-se no és tenir iniciativa. Per resoldre les coses, cal moure's. És un error intentar resoldre a través de l'arquitectura legal, un problema estrictament polític", ha reblat.

[Font: Per Bernal Ferrer, Nació Digital, Barcelona, 11sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 16Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.