Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15sep14


L'ANC entrega al Parlament 750.000 signatures per la independència


L'ANC ha entregat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, gairebé 750.000 signatures a favor que la cambra catalana declari la independència si no es pot celebrar la consulta del 9-N o si "es tanquen totes les portes". El tancament de la recollida de firmes es va tancar l'Onze de Setembre passat i avui, un any i mig després que comencés aquesta iniciativa, ha arribat el camió carregat amb les firmes. Els parlaments del lliurament els han fet Agustí Carles, que ha explicat el valor jurídic de la campanya, i Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. L'entrega ha acabat amb un brindis i un missatge d'optimisme de cara el 9-N.

"No és una recollida de signatures normal, són instàncies de compromís individual" de les persones que han donat dades personals per la campanya 'Signa un vot per la independència', ha dit la coordinadora Rosa Alentorn.

La campanya 'Signa un Vot', que ha arribat a més de 800 municipis del Principat, es basa en el Dret de Petició, un dret fonamental recollit en l'ordenament internacional, la Constitució espanyola i l'Estatut de Catalunya. Avui, a més, coincideix amb el Dia Internacional de la Democràcia. Tal i com explica la pàgina web de la campanya, aquesta campanya representa l'exercici de la democràcia directa en el seu estat més pur, en el qual un ciutadà expressa la seva petició a una administració.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 15sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.