Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17sep14


Rovira repta Camacho i el PP exigeix Unió que abandoni el 9-N


La portaveu d'ERC, Marta Rovira, ha reptat a la líder del PPC, Alícia Sánchez Camacho, a garantir que el 9-N el "poble català pugui votar pacíficament". Aquesta ha estat la pregunta que Rovira li ha formulat en veu alta en el plenari del Parlament durant la intervenció amb què ha fixat posició en la votació de les resolucions del Debat de Política General que acaba aquesta tarda. Rovira ha aixecat la vista i ha interrogat Camacho: "Pot garantir que el govern espanyol permetrà votar pacíficament el poble de Catalunya?". Camacho ha somrigut. Un somriure que Rovira ha definit com "un somriu que ho diu tot".

Per la seva banda, el portaveu del PP, Enric Millo, ha demanat als quinze diputats d'Unió Democràtica de Catalunya que votin en contra la resolució conjunta (CiU, ERC, ICV-EUIA i CUP) en defensa del 9-N. "Votaran contra la llei!", ha advertit Millo que ha titllat el procés de "bogeria". Així Millo ha furgat en les virtuals diferències de la federació per tal de trencar el mite de la unitat.

El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha tornat a oferir els socialistes a Artur Mas per donar estabilitat al Govern. En aquest sentit, ha demanat tornar a començar i intentar una consulta pactada sobre "l'encaix de Catalunya amb Espanya". El portaveu també ha apuntat que Núria Ventura i Marina Geli votaran de manera diferenciada la resolució en favor del 9-N.

Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA, ha estat molt exigent amb el bloc sobiranista, a qui ha advertit que no es pot "descafeïnar" la unitat. Ara bé, la duresa l'ha dirigida cap al PP a qui ha acusat de patir "democraciafòbia", alèrgia a la nostra democràcia".

Pel que fa a Ciudadanos, ha parlat la diputada Inés Arrimadas en qualitat de portaveu adjunta. Arrimadas ha assegurat que "no hi ha estelada tan gran a Catalunya capaç de tapar la corrupció", advertint el sentit dels seus vots anticonsulta.

La diputada Isabel Vallet ha defensat el posicionament de la CUP. Vallet, amb la seva habitual oratòria fàcil i comprensible, ha insistit en la tesi cupaire: referèndum el 9-N digui el que digui el Tribunal Constitucional. Així mateix ha defensat la resta de proposicions amb un mantra claríssim: "Demanem menjar, aigua, gas, llum, casa i treball digne... en resum!".

[Font: Per Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 17sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 18Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.