Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17sep14


Tot a punt per «la campanya més gran de la història política d'Europa»


La plataforma Ara és l'hora, formada per ANC i Òmnium Cultural, es proposa fer "la campanya més gran de la història política d'Europa" per promocionar el 'sí-sí' en la consulta del 9-N. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ja ha avançat que la campanya es posarà en marxa el mateix dia que el Tribunal Constitucional (TC) suspengui cautelarment la llei de consultes i el decret de convocatòria. Juntament amb Òmnium busquen 100.000 funcionaris, ja en tenen 15.000, per arribar a les 2,5 milions de llars que hi ha Catalunya. L'objectiu és que cada català expressi quin és el país que vol, independentment de si defensa o no la independència. De fet, Forcadell ha deixat clar que no s'intentarà convèncer a ningú.

"Em sembla que tots els partits han deixat clar que no serà el TC qui decideixi si fem o no la consulta", ha recalcat Forcadell. La presidenta de l'Assemblea ha explicat que, tot i que la campanya del porta a porta té previst iniciar-se el 4 d'octubre, l'ANC i Òmnium Cultural estan preparats per començar-la la mateixa tarda que el TC la suspengui cautelarment a instàncies del govern espanyol.

Forcadell ha deixat clar que "no serà el TC el que decideixi si els catalans poden votar el 9 de novembre" i que, a la suspensió del decret de convocatòria, l'ANC respondrà amb "més campanya, més llibertat i més democràcia". De fet, l'Assemblea i Òmnium Cultural convocaran a la ciutadania perquè es manifesti davant les places dels ajuntaments aquella mateixa tarda.

"Hi ha un mandat democràtic, una majoria social i parlamentària i, a partir de divendres, un marc legal. No hi ha cap impediment per fer la consulta", ha insistit la presidenta de l'ANC. Forcadell ha destacat, a més, que aquest dimecres els quatre grups parlamentaris que van acordar la pregunta i la data de la consulta aprovaran una proposta de resolució per posar "les màximes garanties democràtiques possibles" al 9-N.

2,5 milions de llars

La campanya del 'sí-sí' que plantegen Òmnium Cultural i l'ANC necessita de 100.000 voluntaris. A cadascun d'ells se li assignarà un recorregut perquè dediqui dues hores d'una tarda a visitar a catalans que estiguin a casa. Un "porta a porta" amb el que pretenen arribar a les 2,5 milions de llars que hi ha a Catalunya. "Volem arribar a cadascuna de les cases de tots els barris, de tots els pobles i ciutats del nostre país per preguntar a la gent com s'imagina el país nou", ha indicat el director de la campanya, Oriol Soler.

Durant la visita es farà un qüestionari de tres minuts a les persones que ho acceptin i se'ls hi demanarà que completin la següent frase: "jo....sí o sí". Els punts suspensius serviran perquè tothom escrigui allò que vulgui pensant en el nou país que desitja i seran precisament aquests post it els que serviran de missatges de campanya a través de cartells, de lones, de marquesines d'autobusos, de pòsters, etc. "El país s'omplirà de groc", ha garantit Soler. "És la campanya política més ambiciosa de la història del nostre país", ha afegit Forcadell, que ha subratllat que en cap cas s'intentarà convèncer a ningú que voti a favor del 'sí-sí'.

Des de l'estiu la campanya 'Ara és l'Hora' ha recaptat dos milions d'euros, entre aportacions individuals i venda de samarretes. Una xifra que es destinarà al porta a porta i als cartells posteriors i també als actes que s'organitzin durant aquestes properes setmanes. Des de l'ANC ja s'ha advertit que serà necessari ampliar la recaptació per arribar a completar la campanya, tot i que no s'endeutaran per aconseguir-ho.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 17sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 18Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.